Sastanak sa novom upravom ŠPD-a Zavidovići

Na radnom sastanku Vinka Marića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK, sa novoimenovanom upravljačkom strukturom ŠPD-a Zavidovići, zaključeno je da će prednost u plasmanu drvnih sortimenata imati privrednici Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

Nije sporno da se višak proizvoda plasira i van našeg kantona ali prednost će imati domaći prerađivači. Saglasni smo da je neophodna tijesna saradnja resornog ministarstva i Šumsko-privrednog društva (ŠPD) ZDK” – kazao je ministar Marić.

Nedavno imenovani direktor ŠPD-a, Hasan Hasić istakao je da će obnoviti saradnju sa kooperantima od kojih ovisi 65 procenata ukupne proizvodnje i da stara praksa koja je pogodovala kupcima, na štetu kooperanata mora da se zaustavi.

Drvo je tražena i roba i nema problema sa prodajom, tako da ćemo uz domaćinski odnos moći da konsolidujemo situaciju u ovom javnom preduzeću” – rekao je direktor Hasić.

Predsjednik Skupštine ŠPD-a, Dalija Mujkić istakao je da su novoimenovane upravljačke strukture svjesne odgovornosti koju imaju i da je neophodno promjeniti staru praksu koja nije davala dovoljno dobre rezultate.

Na sastanku se moglo čuti da bivši tehnički direktor, kao i glavni inžinjer eksploatacije nisu izlazili na teren i da nova uprava sebi ne smije dozvoliti taj luksuz. (Press služba ZDK)