Uskoro deblokada klubskog računa NK Čelik

Nakon pobjede u derbiju u prošlom kolu protiv Famosa sa 0:1 nogometaši Čelika učvrstili su se na tabeli Druge lige Centar.

Prvi su sa 57 bodova i osam bodova više od drugoplasirane Koline te 10 poena više od trečeg Famosa.Ekipa trenera Armina Duvnjaka sigurno korača prema doigravanju za plasman u Prvu ligu Federacije BiH.Već u nedjelju pod svjetlima reflektora ugostiće ekipu Natrona.Tim povodom danas je održana press konferencija na kojoj su o trenutnim aktivnostima u klubu govorili Robert Jonjić, član UO NK Čelik,Emir Čerim , generalni direktor kluba i Armin Duvnjak , šef stručnog štaba.

U ovom trenutku radimo na potpisivanju sporazuma sa svim povjeriocima i radimo na smanjenju obaveza s nekim povjeriocima koji nisu bili korektni u ovom procesu. Najvažnije je da je Grad Zenica ispunio svoju obavezu iz potpisanog Sporazuma i da su sredstva od 500.000 KM operativna. Sredstva za deblokadu računa iznose 530.000 KM, a ovu razliku od 31.000 KM klub će obezbjediti. Nalazimo se pred historijskim trenutkom, dijeli naš od još par koraka od ostvarenja glavnog strateškog cilja ovog Upravnog odbora. Obećali smo da ćemo odblokirati račun za vrijeme našeg mandata, račun će biti odblokiran u roku od mjesec dana prema našim procjenama“,izjavio je na press konferenciji član UO NK Čelik  Robert  Jonjić.

Nadam se da ćemo u budućnosti imati prije svega partnerski odnos sa Gradskom upravom. Naravno moramo zahvaliti i našim sponzorima, partnerima, koji su omogućili nesmetano funkcioniranje kluba.  Pozivamo navijače u nedjelju da dođu na utakmicu protiv Natrona i da podrže ekipu koja je zaslužila veliku podršku i da rade prave stvari na terenu. „izjavio je između ostalog  na današnjoj press konferenciji Emir Ćerim, generalni direktor NK Čelik.

Prema najavama trenera Duvnjaka ,njegov tim natupiće u najjačem sastavu. Pozvao je i navijače da kupe ulaznicu te pomognu klubu u osiguranju preostalog potrebnog novca za deblokadu klubskog računa.

Vjerujem da će u nedjelju biti dobro popunjene tribine. Zahvaljujem Upravnom odboru, ali igračima u proteklom periodu na sve ono što su uradili.“izjavio je Šef stručnog štaba Armin Duvnjak.

Utakmica Čelik- Natron  igra se u nedjelju od 19 sati na Bilinom polju.