Stanje na putevima u BiH

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz pojačan promet vozila u blizini gradskih centara.

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle. Zbog učestalih odrona skrećemo pažnju na puteve: Jablanica-Mostar-Doljani, Stolac-Neum, Buna-Masline, Banja Luka-Teslić, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Zbog održavanja biciklističke trke, danas će u vremenu od 10:45 do 14 sati dolaziti do povremene obustave saobraćaja na putnim pravcima: Bijeljina-Zvornik, Donje Caparde-Karakaj i Donje Caparde-Šekovići-Vlasenica.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.