Obilježen Međunarodni dan Kudsa

Islamsko vrhovno vijeće Iraka za zemlje Balkana obilježilo je sinoć, nakon zajedničkog iftara Međunarodni dan Kudsa  i tako grad Zenicu svrstalo na mapu mjesta na zemaljskoj kugli u kojima je izražena podrška palestinskom narodu u borbi protiv tiranije i nepravde koja ima se nanosi već 74 godine.

Ali Al- Baldawi, predsjednik ovog Vijeća i organizator ovog skupa je naglasio da palestinski otpor zulumu, tiraniji i nepravdi, kojeg provodi cionistički režim, traje na očigled i šutnju cijelog svijeta.

Islamsko vrhovno vijeće Iraka, ured za zemlje Balkana već devetu godinu za redom organizuje obilježevanje Međunarodnog dana Kudsa – podrška Palestinskog naroda. Ove godine parola je “Zapadna obala je štit Kudsa”. Ova parola je izabrana zato što je Zapadna obala u prošloj godini uradila dosta stvari I koji su dali puno žrtver I podrške I mi svi očekujemo da bude ova godina brzo pobjede I ovaj cionistički režim da nestane I da Palestina bude slobodna. Također ove godione hoćemo da poručimo da zemlje od mora do rijeke je Jerusalem I svaki dan koji živimo treba da bude Međunarodni dan Kudsa”, kazao je Ali Al-Baldawi direktor Ureda.

Ove godine su u 80 država u svijetu organizovani protesti podrške Palestini, dodao je naš sagovornik. (N.G.)