Susreti učenika Katoličkih školskih centara

Katolički školski centar „Sveti Pavao“ Zenica je ove godine domaćin Sportskih susreta Sustava katoličkih škola za Evropu u Bosni i Hercegovini iz sedam katoličkih školskih centara, Sarajevo, Travnik, Tuzla, Žepče, Banja Luka, Bihać i KŠC Zenica kao domaćin. Na ovim susretima je sudjelovalo pet osnovnih škola koji se takmiče danas i sedam srednjih škola čiji će se susreti održati naredne subote, ukupno 300-tinjak učenika i nastavnika. Učenici se takmiče u nogometu, odbojci, stonom tenisu i šahu.

Katolički školski centar Sveti Pavao ovdje u Zenici je domaćin 23. Sportskih susreta Katoličkih školskih centara u Bosni i Hercegovini. Svjedoci smo da ove posljednje dvije godine kako smo bili u koroni jednostavno nismo mogli organizirati bilo kakva događanja tako i sportska zato smo nakon te pauze mi uzeli domaćinstvo za sve Katoličke školske centre. Ove subote imamo natjecanja, sportske igre za osnovne škole, a sljedeće za srednje. Prigoda je ovo da se učenici, vršnjaci nađu i podruže”, kazao je Vlatko Rosić, ravnatelj KŠC “Sveti Pavao” u Zenici.

Ovi susreti traju već 23 godine i cilj je da malo djecu odvojimo od tih nekih igrica za računarima, mobitelima, odnosno da se druže“, rekao je profesor Jure Miljak.(N.G.)