CodeSmash Hackathon takmičenje najavljeno za kraj aprila u Zenici

Softray Solutions i Politehnički fakultet Zenica u partnerstvu sa Udruženjem “Kreativci” iz Zenice organizuju „CodeSmash Hackathon” takmičenje. Tim povodom je održana konferencija za štampu na Politehničkom fakultetu u Zenici. 

CodeSmash Hackathon je takmičenje za studente IT usmjerenja sa svih bh. univerziteta, s ciljem da na jednom mjestu okupi kreativne umove spremne na izazov da osmisle inovativna rješenja na zadatu temu. Hackathon će biti održan 28. aprila 2023. godine na lokaciji – ZEDA Impulsnog kreativnog centra (ICC) Poslovna zona Zenica 1.

Ono što je bitno naglasiti jeste da ovoga puta Hackathon nije samo za studente Politehničkog fakulteta,  kao što je to ranije bio slučaj. Ovoga puta smo dobili priliku da otvorimo prijave za sve fakultet u Bosni i Hercegoini, naravno IT usmjerenje i to je dalo neku širinu ovom eventu i mogućnost da što više studenata prođe ovaj Hackaton i pokaže svoje znanje i naravno kreativnost”, izjavila je Fatima Pajo, iz kompanije Softray Solution.

Učesnici Hackathona moraju biti stariji od 18 godina, te mogu biti studenti bilo kojeg fakulteta u BiH, IT usmjerenje. Prijave su timske, a timovi mogu biti sastavljeni od 3 do 5 članova. Maksimalni broj timova, koji mogu učestvovati je 6, a selekcija timova će se vršiti na osnovu dodijeljenog zadatka. Event će trajati 12 h koliko će biti dovoljno za kreiranje rješenja, dobru zabavu i osvajanje odličnih nagrada. Krajnji rok za prijave je 21. 4. 2023. Nagradni fond za tri prvoplasirane ekipe iznosi 5500 KM.

Organizatori takmičenja su Softray Solutions d.o.o i Politehnički fakultet Zenica. Organizacioni tim CodeSmash Hackathona je dužan da timovima pruži savjetodavnu i tehničku podršku tokom trajanja takmičenja. Tokom takmičenja učesnicima će na raspolaganju biti mentorski tim, koji će sačinjavati eksperti iz IT kompanije Softray Solutions, a bit će dostupni timovima za sva pitanja vezana za prezentaciju rješenja, tokom cijelog takmičenja. (T.Bajramović)