Odlični nastupi zeničkih ragbijaša

Ovogodišnju takmičarsku sezonu selekcije U10 i U12 Ragbi kluba Čelik otvorile su odličnim nastupima na turnirima u Sinju, dok je U14 selekcija učestvovala na takmičenju u okviru Ragbi saveza Srbije.Nastupi ovih kao i ostalih selekcija potvrda su kvalitetnog rada sa mladima u ragbi klubu Čelik.

Mi smo u našim redovnim aktivnostima uključeni u takmičenje  mlađih kategorija u Ragbi savezu Srbije. To su kategorije do 12, 14, 16  i 18 godina, a za mlađe  kategorije 6, 8 i 10 godina u sklopu Dalmatinskog ragbijaškog saveza. Naravno naša selekcija do 10 godina u Sinju je osvojila prvo mjesto. Ne treba zaboraviti ni selekciju do 18 godina, koja je u Beogradu osvojila drugo mjesto. Posljednji vikend u Pančevu smo imali nastup selekcije do 12 godina, koja je osvojila prvo mjesto. Ovi rezultati su pokazatelji rada u našoj ragbi školi u sklopu ragbi kluba Čelik.Trudimo se da imamo kontinuitet, koji naši mladi ragbijaši prate i razvijaju svoje vještine“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Mirza Oruč, trener Ragbi kluba Čelik.

Ragbi klub Čelik uspio je oformiti i selekciju U18 u ragbiju 7, koja je upisala prvi nastup u Srbiji.

Dugotrajan rad u proteklom periodu se isplatio.Naša reprezentacija je prijavljena za Evropsko prvenstvo u ragbiju 7, koje se održava u Poljskoj, početkom jula mjeseca. Okosnicu tima čine ragbijaši Čelika. Nadamo se da će naši momci postići solidan rezultat i na tom takmičenju. Radi se o dobroj saradnji između Ragbi kluba Čelik i Ragbi saveza BiH“, kazao je između ostalog Mirza Oruč.

Ragbi klub Čelik za 27. maj priprema dvije velike sportske manifestacije u Zenici.Na Kamberovića polju će se održati veliki Međunarodni turnir u ragbiju 7  za U18 selekcije i 5. Kids Rugby Fest.Očekuje se nastup ekipa iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i drugih zemalja.  (M.Pripoljac)