Policijski službenici MUP-a ZDK nastupili na Memorijalnom turniru u streljaštvu

U povodu obilježavanja Dana napada na Centar za obrazovanje kadrova MUP-a Republike Bosne i Hercegovine, dana 05.04.2023. godine, na strelištu Centra za obuku policijskih kadrova “Mahir Begić” u Suhodolu, održan je III Memorijalni turnir u streljaštvu za policijske službenice i službenike.

Na navedenom takmičenju nastupilo je 58 takmičara iz policijskih agencija s prostora Federacije Bosne i Hercegovine i to iz Federalne uprave policije, Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine i  kantonalnih policijskih agencija. Takmičenje je održano i realizovano kroz tri testa gađanja (precizno, taktičko i interventno gadanje) za kategorije muškarci i žene.

Upravu policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona predstavljali su pripadnici Specijalne policijske jedinice, te jedna policijska službenica Policijske uprave I, Policijska stanica Crkvice.

Prilikom takmičenja policijski službenici Uprave policije MUP-a ZDK su ostvarili zapažene rezultate. U kategoriji muškarci, Isaković Saudin, policijski službenik Specijalne policijske jedinice Uprave policije MUP-a ZDK, prvo mjesto. Pašalić Miralem, policijski službenik Specijalne policijske jedinice Uprave policije MUP-a ZDK, drugo mjesto. U kategoriji žene Mlinar Berina, policijska službenica Specijalne policijske jedinice Uprave policije MUP-a ZDK, treće mjesto. (izvor: Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje)