Direktan obračun za vrh tabele

Ovog vikenda igraju se utakmice 14. kola nogometne lige Zeničko-dobojskog kantona.

U derbiju kola prvoplasirani Čelični grad ugostit će drugoplasiranu Nemilu. Ova dva tima ujedno su i najozbiljniji kandidati za vrh tabele i plasman u Drugu ligu Centar. Trenutno oba tima imaju po 32 boda. Čelični grad u derbi ulazi sa 10 pobjeda, dva neriješena rezultata i sa jednim porazom od Liješeva iz Visokog u 5. kolu. Nemila ima isti broj bodova i 12 pobjeda, bez poraza je i ima dva neriješena rezultata. U jesenjem dijelu susret Nemila-Čelični grad završio je neriješeno 1:1.

Kantonalna liga nikada nije bila jača. To nam je drago jer je svaki meč derbi. Mi imamo tu sreću da smo ove godine okupili jednu kvalitetnu ekipu. Šef stručnog štaba je Almir Karabegović i ja kao njegov pomoćnik radimo izuzetno dobro. Obavili smo dobre pripreme u Mostaru. Za ovu utakmicu sa Nemilom, koju poštujemo i respketujemo kao klub, pripremili smo igrače i fizički i mentalno. Ova utakmica mnogo šta odlučuje. Ipak, u konkurenciji za vrh je i Liješeva i biće dosta neizvjesno do kraja“, izjavio je za Zenicainfo.ba Mustafa Čerim, tehnički direktor NK Čelični grad.

Nakon tri naredna prvenstvena kola biće mnogo jasnije kada je u pitanju izgled tabele Kantonalne lige. Zenički Čelični imaju povoljan raspored jer im u goste dolaze direktni konkureti Nemila i Liješeva.

Na pitanje može li Čelični grad izboriti plasman u Drugu ligu, Mustafa Čerim je odgovorio sljedeće:

Ovo je nastavak priče iz OFK „Zenica 2013“. Mi smo samo preinačili ime i doveli novu upravu. Zahvaljujući predsjedniku Sulji Mehiću koji je veliki zaljubljenik u fudbal i to me pravo iznenadilo. On je za nas sve poput oca i jednostavno čovjek koji daje sebe i zahvaljujući upravo njemu mi smo na vrhu tabele. U ovom trenutku za dvije godine smo napravili veliki posao i mislim da je i pravedno da uđemo u Drugu ligu“, siguran je u svojim planovima Mustafa Čerim, tehnički direktor NK Čelični grad.

Derbi meč Čelični grad-Nemila igra se u nedjelju, 9. aprila na Kamberovića polju, B teren sa početkom u 16 sati. (M. Pripoljac)