Nogometaši “Čelika” u subotu dočekuju ekipu “Batona” iz Sarajeva

Nakon neriješenog rezultata 0:0 u prošlom kolu sa Bosnom u Visokom, u Čeliku su se okrenuli narednom meču 19. kola sa ekipom Batona iz Sarajeva.Tim povodom danas je u prostorijama zeničkog ligaša održana press konferencija, na kojoj su o narednoj utakmici i aktivnostima kluba govorili Adis Nurković prvi trener i Emir Čerim, generalni direktor kluba.

Čelik je trenutno prvi na tabeli sa 45 osvojenih bodova, što je tri više od drugoplasirane Koline, koja ima 42 boda.Ukoliko žele plasman u viši rang, moraju pobjediti sve utakmice, posebno na domaćem terenu.

Mi smo sebi zacrtali cilj i ako želimo prvo mjesto moramo da pobjeđujemo sve utakmice, posebno ove kući.Ekipa Batona je jedna od ekipa, koje nam pod navodnim znacima leže.U polusezoni smo pokazali da protiv njih stvarno dobro igramo.Napravili smo veliku razliku u golovima, dali smo im mislim devet ili deset golova. Ipak nama dolazi ekipa, koju mi moramo da pobjedimo.Svim snagama se okrećemo prema tome“, izjavio je trener Adis Nurković.

Prema najavama stručnog štaba u narednoj utakmici, zbog kartona će izostati Davud Arnautović, dok su najavljene još neke izmjene u timu.

Generalni direktor kluba, Emir Čerim, izjavio je kako su od potpisivanja novog ugovora sa gradskom upravom uradili skoro 95 posto posla sa povjeriocima, koji su blokirali račun Čelika.U narednom periodu očekuje da će ovaj posao uskoro biti završen.

Uskoro, ja se iskreno nadam, da će do kraja narednog mjeseca Nogometni klub Čelik nakon 18 godina imati deblokiran račun.To je ujedno vrhunac naše borbe od 2016. godine, jer smo tada postali svjesni dubioze, u kojoj se naš klub našao.Od ostalih dugova ostaje nam oko 200.000 KM.To su povjerioci, koji nisu stavili blokade na račun“, kazao je Emir Čerim, generalni direktor NK Čelik.

Zbog odsustva šefa stručnog rada Armina Duvnjaka, koji se nalazi u Centru za edukaciju NFSBIH, gdje se edukuje za UEFA A trenersku licencu, ekipu Čelika sa klupe će predvoditi prvi trener Adis Nurković.

Utakmica 19.kola Čelik-Baton igra se na Bilinom polju u subotu 1. aprila sa početkom u 16 sati. (M.Pripoljac)