Mečevi odluke u Premijer ligi BiH

Na pojedinačnom prvenstvu BIH u stonom tenisu  za seniore i seniorke, koje je održano u Kaknju, učestvovali su i članovi zeničke „Mladosti“.

Edin Konjić u dublu sa klupskim kolegom Kenanom Zahirovićem osvojio je drugo mjesto.Edin Konjić je u konkurenciji mix parova sa Eminom Hadžiahmetović iz sarajevskog  „Spina“ takođe osvojio drugo mjesto.U pojedinačnoj konkurenciji Konjić i Zahirović ostvarili su plasman među 8 najboljih.Međutim nisu to bili rezultati na koje su nas navikli zenički stonoteniseri.

Nismo zadovoljni postignutim rezultatima.Bile su dvije medalje u muškim parovima i u miks parovima.U muškom dublu smo vodili 1:0 a izgubili sa 3:1  a u miks dublu vodili 2:0 a izgubili sa 3:2 u setovima.U pojedinačnoj konkurenciji kolega Kenan Zahirović i ja smo izgubili u mečevima za polufinale.Nismo imali sreće taj dan, međutim mi se okrećemo našim daljim aktivnostima, prije svega narednom kolu Premijer lige kao i Kupu gdje takođe branimo titulu osvajača Kupa“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Edin Konjić, jedan od najboljih bh stonotenisera i član Stonoteniskog kluba „Mladost“ iz Zenice.

Stonoteniseri ovog kluba su trenutno drugi na tabeli sa omjerom 15:2 u pobjedama i sa 30 poena.U narednom kolu, koje se igra 1. i 2. aprila Zeničani u subotu gostuju u Mostaru, a dan kasnije u Banja Luci.Ishod ovih mečeva će odlučiti o startnim pozicijama u play offu za prvaka BiH.

Ovaj vikend nas čekaju najteži mečevi u Premijer ligi.To će biti ispitivanje snaga pred nastupajući play off.U subotu igramo u Mostaru sa ekipom, koja je iza nas i to je meč, koji će direktno odlučivati o drugom mjestu u regularnom dijelu i prednosti domaćeg terena u play offa.U nedjelju gostujemo u Banja Luci koja je prvoplasirana .To je jedina ekipa bez poraza.Mi idemo u Banjaluku opušteni, rasterećeni da pokušamo pobjediti i da vidimo koliko mi to stvarno možemo u play offu ove godine, jer su se te dvije ekipe pojačale ove godine.Sredinom mjeseca aprila branimo i titulu osvajača Kupa, koji će se igrati u Banja Luci“, optimista je Edin Konjić, član STK  „Mladost“.

Osim Edina Konjića i Kenana Zahirovića za „Mladost“ igraju još: Mirza Dizdarević i Adin Šečibović. (M.Pripoljac)