Ubjedljiva pobjeda Zmajeva

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom  je počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Na Bilinom polju pred oko 8000 gledaca bh nogometaši su savladali Island sa 3:0 . “ Zmajevi“ su odigrali odličnih 90 minuta. Izabranici selektora Faruka Hadžibegića poveli su u 14. minuti golom Krunića. Isti igrač u finišu prvog dijela postigao je i drugi gol za naš tim. Bilo je to u 40. minuti susreta. Treći pogodak za konačnih 3:0 upisao je Dedić. Nogometna reprezentacija u susretu protiv Islanda nastupila je bez povrijeđenih trojice standardnih igrača: Pjanića, Džeke i Kolašinca.

Selektor naše reprezentacije nije krio oduševljenje nakon ubjedljive pobjede protiv Islanda.

Matematika je jednostavna 10 utakmica da bi bio siguran moraš pobijediti svih 10, mi smo dobili jednu. U ovih devet što je ostalo švašta se može desiti. Imamo dva boda više od direktnog konkurenta Slovačke, ali daleko od toga da je gotovo i da smo mi favoriti i da smo sve riješili. Zadovoljan sam što smo pobijedili i pobjedom otvorili kvalifikacije, to daje jedan drugačiji moral ekipi. Moja uloga je da spustimo euforiju i da se ne slavi sve tog matematički ne budemo kvalifikovani ili ne dao Bog eliminisani“, izjavio je selektor Faruk Hadžibegić.

U ostalim susretima grupe J, Portugal je savladao Lihtenštajn sa 4:0, dok su Slovačka i Luksemburg odigrali neriješeno 0:0. U nedjelju 26.marta od 20:45 sati Bosna i Hercegovina gostuje u Slovačkoj./M.P/