Ambicije NK Nemila plasman u Drugu ligu

Utakmicama 12.kola u vikendu koji je pred nama starta proljetni dio nogometne lige Ze-do kantona. U trci za plasman u viši rang takmičenja najbolju startnu poziciju ima nogometni klub Nemila.

Jesenji dio takmičenja završili su prvi sa učinkom od 9 pobjeda i 2 neriješena rezultata i sa 29 bodova. Trener Aidin Mahmutović prozivku ekipe obavio je 11.februara. Obavljene su kvalitetne pripreme i odigrano nekoliko kontrolnih utakmica. Ambicije nogometaša Nemile su zadržati lidersku poziciju i plasirati se u Drugu ligu Centar.

Uprava se potrudila da dovede adekvatna pojačanja u tim. U nastavku lige dres Nemile će nositi: Kozlić , Šabić , Dedić i Šišić.

„Ambicije postoje.Svi imamo svoje želje.Ove godine je liga malo kvalitetnija  i jača. Mi kao NK Nemila ove godine smo na polusezoni doveli tri kvalitetna igrača . To su Šabić, Dedić i Šišić, koji su provjereni igrači. Na tri prijateljske utakmice su pokazali svoj kvalitet.“izjavio je za Zenicainfo.ba, Nedžad Bečić, predsjednik NK Nemila.

Jedno od pojačanja u proljetnom dijelu lige biće i golman Mirzad Kozlić.

Nemila je dobar klub. Lijepo se osjećam kao kod kuče.Znam kakvi su ovdje uslovi za treniranje i igru, kakvi ljudi vode klub i kakva je organizacija. Došao sam da im pomognem da akobodga zajedno uđemo u drugu ligu.“optmista je golman Mirzad Kozlić.

Plasman u viši rang zahtjeva i dodatni angažman Uprave na obezbjeđenju finansijskih uslova za nastup u Drugoj ligi.

Mi kao Uprava. Ja na čelu i moji drugari iz uprave puno radimo na zatvaranju finansijske konstrukcije. Pokušavamo dobiti i informacije od nekih drugoligaša, koliko košta druga liga. Pa i ova kantonalna liga zahtjeva puno sredstava.  Iako smo  mi kao klub  finansijski stabilni i nismo nikome dužni ništa, uz dobre prijatelje i sponzore koje imamo  mislim da ćemo obezbjediti potrebna sredstva za nastup u višem rangu takmičenja.“kazao je Nedžad Bečić, predsjednik NK Nemila.

Nemila u nastavak ulazi bez poraza i sa najboljom gol razlikom od 35:10 . Prvi strijelac u timu je Nudžeim Imamović sa 10 golova. U 12.kolu  Nemila gostuje kod fenjeraša na tabeli ekipe Proletera.

Sigurno nas čeka jedna zahtjevan utakmica .S obzirom da će sve takve utakmice biti pogotovo na strani .Svaka ekipa će imati motiv više s obzirom da smo lideri na tabeli i da imamo taj zacrtani cilj a to je ulazak u viši rang takmičenja. Mislim da sa ovim pristupom koji smo do sada pokazali , i ako otvorimo utakmicu onako kako znamo neće biti problema.“izjavio je nogometaš Nudžeim Imamović.

Utakmica 12.kola Kantonalne lige Proleter-Nemila igra se 26.marta u 15 sati./M.P/