Redovna godišnja izvještajna Skupština Udruženja penzionera Grada Zenice

Tokom redovne godišnje izvještajne Skupštine Udruženja penzionera/umirovljenika  Grada Zenica, koja se danas održava, uz izvještaj o radu u 2022. godini, razmatra se i program rada za tekuću godinu.

“U žiži rada ovog Udruženja tokom prethodne godine bila je stalna borba za što bolji status penzionera, te aktivnosti vezane za isplatu posmrtnina za naše članove, za organizaciju banjskog liječenja, te podjelu subvencija i poklon paketa, u čemu smo u potpunosti izmirili svoje obaveze, a na nivou ZDK značajno je proširena i esencijalna lista lijekova za penzionere, dok je naš finansijski plan na kraju prošle godine iznosio oko 70.000 KM u plusu, jer smo napravili uštede u svim segmentima našeg rada, a pri tome smo dali i značajnu pomoć i podršku našim članovima, našta smo zaista ponosni”, navodi Mirnas Buljubašić, predsjednik zeničkog Udruženja penzionera, istuičući pri tome i veliku podršku Grada Zenica.

Osim navedenog za svoje članove lani organizovali su i rekreativne sadržaje pout ljetaovanja po povoljnim cijenama i dosta izleta, navode u Udruženju penzionera/umirovljenika Grada Zenica.

“U ovoj godini nastavljamo borbu za bolji status penzionera kroz dalje povećanje penzija, kako bi počeli pratiti rast prosječnih plata u Federaciji BiH, a potom želimo pojačati pomoć našim penzionerima kroz banjsko liječenje, posmrtnine, subvencije lijekova, ali i kroz ostale aktivnosti, koje našim članovima mogu olakšati život”, ističe Mirnas Buljubašić, predsjednik Udruženja penzionera Grada Zenica.