Odlični rezultati KK „Internacional“ na 18.Prvenstvu FBiH u karateu

U Gradskoj dvorani „Husein Smajlović“  Zenica 18.03.2023.godine održano je 18. Federalno prvenstvo u karateu za djecu, sa 750 učesnika iz 83 klubova uz 850 prijava. Karate klub „Internacional“ Zenica uzeo je aktivno učešće na pomenutom događaju, pri tome osvojivši tri zlatne i jednu bronzanu medalju, te u ukupnom plasmanu klubova zauzeli odlično 8.mjesto.

Zlatne medalje osvojii su :

  • Anis Karić kate 13 godina,
  • Anis Karić kumite 13 godina -45 kg
  • kata tim12/13 godina ( Arnaut Rejhan,Anis Karić i Šušić Džanan)

bronzanu medalja:

  • kata tim 10/11 djevojčice (Berina Zajimović,Šejma Hozić, Iman Mahmutović)

Anis Karić najuspješniji je takmičar 18. Prvenstva Federacije u karateu sa osojene tri zlatne medalje.

Uz nabrojana rezultate vrijedi istaći članicu kluba Enu Tabak koja je zbog potreba kata tima ovaj puta nastupala za ekipu Mladost Vitez i pri tome osvojila zlatnu medalju sa kata timom, te srebrenu medalju pojedinačno.

Četri člana kluba ostala su bez medalje u repesažu, pri tome zauzevši 5.mjesto.

U periodu 16/17.03.2023. godine karate klub „Internacional“ bio je organizator sudijskog seminara za zvanje federalni kumite i kata sudija. Na seminaru koji je u cijelosti održan u prostorijama kluba u JU „Dom-Porodica Zenica uzelo je učečće 26 sudija. Na seminaru je učestvovalo i 23 takmičara demonstratora (20 KK „Internacional“, 3 KK „Alfa“).

Vrijedno istaći je da je ovakva vrsta seminara, sa ovako velikim brojem sudija i demonstratora prvi puta održana i da su sve aktivnosti od teoretske nastava, preko praktične, polaganja teorijskog i praktičnog dijela, do smještaja sudija i komisije urađena na jednom mjestu.

Član kluba Orhan Pojskić na seminaru i Prvenstvu uspješno je stekao zvanje federalni sudija.

U karate klubu „Internacional“ Zenica zadovoljni su postignutim rezultatom i već su sve snage okrenute pripremama za naredni period pred kojim klub očekuje, Izborno takmičenje BH Sarajevo open, Državno prvenstvo za djecu, Federalno prvenstvo za kadete, juniore i U21, te kolo Lige ZDK.

Uprava kluba čestita trenerima i takmičarima na postignutom rezultatu.

Idemo dalje …

Vaš „Internacional Team“