Čelik zadržao lidersku poziciju pobjedom protiv Žepča

Danas su odigrane četiri utakmice 17. kola Druge lige FBiH, grupa “Centar”, a svakako da je u fokusu bila utakmica u Zenici, gdje je Čelik na Kamberovića polju savladao Žepče 1919 rezultatom 2:0, te je zadržao lidersku poziciju na tabeli.

Zeničani su nakon prošlog kola i uvjerljive pobjede protiv Moševca rezultatom 5:1, danas na Kamberovića polju dočekali tim Žepča 1919. Crno-crveni su u ovaj duel ušli s namjerom da upišu novi trijumf i zadrže lidersku poziciju. Ipak u prvom poluvremenu nisu uspijevali da postignu gol, budući da su gosti igrali veoma dobro u defanzivi. Postigli su crno-crveni pogodak preko Šijerkića, koji je poništen, a imali su još nekoliko prilika, međutim gostujući golman dobro je intervenisao, te je sačuvao svoju mrežu za rezultat nakon prvih 45. minuta 0:0.

U drugom poluvremenu izabranici Armina Duvnjaka krenuli su još odlučnije prema golu gostiju, a u 55. minuti Besim Kolić rezervista postiže gol za vodstvo Čelika 1:0. Taj gol dao je krila domaćim nogometašima, koji su nastavili s napadima kako bi postigli još koji pogodak. To se desilo u 80. minuti kada ponajbolji igrač na terenu danas, kapiten Fenan Salčinović postiže sjajan gol sa 20-tak metara i donosi povećanje vodstva svome timu rezultatom 2:0. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, te su crno-crveni upisali još jednu vrijednu pobjedu sa kojom su zacementirali prvu poziciju.   (sportsport.ba)

 

foto:facebook-nkcelik