Gradonačelnik Kasumović razgovarao sa direktorom “Autocesta FBiH”: U Nemili se gradi tunel, neće biti rušenja kuća

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa saradnicima održao je danas sastanak sa Elmedinom Voloderom, direktorom Javnog preduzeća “Autoceste Federacije BiH”, i predstavnicima ovog preduzeća.

Na sastanku se razgovaralo o brojnim pitanjima, a poseban akcent bio je na rješavanju problema za mještane Nemile odnosno trase autoputa na Koridoru 5c koja prolazi kroz Nemilu.

“Posebno sam sretan što smo iznašli rješenje za mještane Nemile. Neće se rušiti kuće niti će nekome iznad kuće prolaziti autoput. Naime, direktor Voloder informisao me na sastanku da će se praviti tunel iznad stare stanice u Nemili, tako da neće biti problema za mještane niti će naselje biti podijeljeno autoputem. Iako se radi o dosta skupljoj varijanti, ipak smo ustrajali u našoj borbi i pronašli smo najbolje rješenje”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Još se razgovaralo o neriješenim projektima koje se obavezalo preduzeće “Autoceste FBiH” uraditi na području Zenice, poput dionica puta za Babino i Pepelare.

“Neophodna nam je pomoć Gradske uprave kako bismo riješili probleme sa kojima se, gradeći Koridor 5c, susrećemo. Ovdje dajem svoju sigurnu garanciju da će sve ono što je dogovoreno, obećano i potpisano biti i ispunjeno”, rekao je direktor Voloder, saopćeno je iz Odsjeka za protokol i informisanje Gradske uprave Zenica.