Poziv građanima da isprate programe povodom Dana nezavisnosti u Zenici

Udruženje građana “Bosanska čast” u saradnji sa boračkim, ali i drugim udruženjima grada Zenica nosilac je aktivnosti obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Sutra od deset sati počinje program na Spomen kosturnici Papirna, od 10,30 sati je defile svih učesnika, a od 11 sati na Spomen obilježju Kameni spavač je centralni dio programa. Po riječima pomoćnika gradonačelnika za boračko-invalidsku zaštitu Armina Mujkića od dolaska na poziju gradonačelnika, Fuad Kasumović želi da sve stvari dovede u jedan sistem, u zakonski okvir. Tako je i prilikom obilježavanja značajnih datuma.
“Godinama se lutalo, godinama je bilo i neslaganja unutar gradskog vijeća kao što je svima poznato, ove godine odlučili smo prihvatiti inicijativu Udruženja Bosanska čast koji su izašli pred Grad Zenicu sa jednom idejom, naravno prije toga su dobili saglasnost većine boračkih udruženja i krenulo se u relizaciju ovog projekta”, kazao je Mujkić.

Organizatori su pozvali sve sugrađane da izađu sutra na obilježavanje dana nezavisnosti i pokažu šta im domovina zapravo znači.
“Poduzeli smo sve da animiramo građane da dođu. Ove godine po prvi put će imati uređene plate na Paprinoj i Kamenom spavaču, te ih pozivam da se bar na sat vremena pridruže ovom događaju”, zaključio je Mujkić.
Osim svih pomenutih aktivnosti sutra će se održati i tradicionalni “Zenica open”, turnir u sjedećoj odbojci. Ovo je prilika svim sugrađanima da na jednom mjestu vide neke od najboljih u ovom sportu. (N.G.)