Prije podne otežano saobraćanje na većini puteva

Zbog ugaženog snijega otežano je saobraćanje na putevima: Sarajevo- Konjic (Ivan Sedlo), Travnik-Donji Vakuf (Komar), Prozor- Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen), Bugojno-Kupres (Koprivnica), Bosanski Petrovac- Drvar (Oštrelj), Bosanski Petrovac- Ključ (Lanište).

U tim krajevima preporuka je korištenje lanaca za teretna vozila. Dok je na dionicama: Olovo- Kladanj (Karaula), Srednje- Olovo (Nišići) i Sarajevo-Rogatica (Romanija) za teretna motorna vozila OBAVEZNA upotreba lanaca. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije.

Zbog obilnih kišnih padavina u ostatku naše zemlje, oštećenja na kolovozu u vidu udarnih rupa ili kolotraga su slabije uočljiva, jer su ispunjena vodom i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji. Osim odrona zemlje i kamenja može biti i granja te srušenih stabala na cesti. Stoga, apelujemo na vozače da brzinu vozila prilagode datim uslovima na putu uz obavezno poštivanje saobraćajnih propisa.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), saobraća se naizmjenično, jednom trakom (u dužini od 150 metara). Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), kao i na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj na graničnom prijelazu Izačić zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 t. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.