Ambicije NK Steel city Zenica u proljetnom dijelu Prvenstva

Jesenja polusezona za nogometaše Steel city-a okončana je na najbolji način. Završili su drugi na tabeli sa bodom zaostatka za liderom Nemilom.

Kako bi nastavili sa dobrim igrama i rezultatima i u proljetnom dijelu, u klubu su se potrudili za obezbijede adekvatne pripreme za nogometaše.
“Zahvaljujući našem predsjedniku, Sulji Mehiću, otišli smo u Mostar, bili smo sedam dana dole, trenirali u Blagaju, te odigrali dvije prijateljske utakmice. Sa mostarskom Fortunom smo odigrali 1:1 i Bjelopoljac smo pobijedili 6:2, a da napomenem da u tom klubu igra Vladavić, koji je bivši reprezentativac i stari igrači Veleža, koji su bili oduševljeni igrom naših momaka. Prije dva dana smo odigrali i utakmicu u Žepču neriješeno 3:3 ”, kaže Mustafa Ćerim, trener u NK Steel city.

Nakon dobre polusezone i ambicije u klubu su porasle i naš sagovornik ne krije da im je cilj plasman u viši rang takmičenja.

“Zahvaljujući bogatom fondu igrača očekujemo jednu finu polusezonu i naše su ambicije, mi smo to i najavili, ulazak u drugu ligu Centar i nadamo se tome”, zaključio je Ćerim.

U 11 kola jesenjeg šampionata Steel city je ostvario devet pobjeda, jedan neriješen rezultat i jedan poraz uz gol razliku 48 postignutih i 13 primljenih. Bolji bodovni skor samo ima Nemila na prvom mjestu. U prvom kolu nastavka, koje se igra krajem marta, Steel city će odmjeriti snage sa gradskim rivalom Fortunom.  ( N.G.)