U BIH danas oblačno vrijeme sa padavinama

Jutros u našoj zemlji oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini.

Temperature zraka u 07 sati iznosile su  : Gradačac, Sokolac, Tuzla 0 °C ; Bjelašnica, Ivan Sedlo, Prijedor, Sanski Most, Zenica, Zvornik 1; Livno, Sarajevo 3; Mostar, Široki Brijeg, Trebinje 12; Neum 15  °C.

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni, kišom, pljuskovima i grmljavinom u Hercegovini. U većem dijelu zemlje očekuju se obilnije padavine. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjeren do pojačan južni i jugoisotočni, koji će prema kraju dana skrenuti na sjeverni. Dnevna temperatura iznosiće od -2 do 3, a na jugu zemlje od 10 do 16 °C.

Biometeorološka prognoza

Hladno vrijeme u cijeloj zemlji, uz kišu i snijeg, uzrokovaće probleme većini populacije. Moguće su meteopatske reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nervoze, malaksalosti. Učesnicima u saobraćaju preporučujemo oprezniju vožnju. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, te po mogućnosti reducirati boravak na otvorenom, naročito rizične grupe poput hroničnih bolesnika, trudnica, starijih osoba i djece.