Počinje drugi dio sezone u stonom tenisu

Nakon dvomjesečne zimske pauze danas i sutra igraju se mečevi dva kola drugog dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine u stonom tenisu.

Prvo mjesto nakon jesenjeg dijela osvojila je ekipa Banjaluke, koja je bez poraza te s omjerom 11-0 plasirana ispred branioca naslova zeničke Mladosti i Mostara, koji imaju omjer 9-2. Mladost, osim naslova prvaka, ove sezone brani i titulu u Kupu BiH, a u nastavku sezone bit će pojačana i za nastup svog najiskusnijeg igrača i trenera Mirze Dizdarevića, koji nije mogao igrati u jesenjem dijelu.

“Jesenas nisam igrao zbog upale koljena, ali sada sam spreman za nastupe i igrat ću u drugom dijelu. Nadam se da neće biti zdravstvenih problema. Što se tiče našeg cilja, on je ponovo plasman u plej of i borba za naslov prvaka, kao i trofej Kupa BiH. Međutim, bit će izuzetno teško jer Banja Luka ima stvarno jak tim. Ove su se sezone pojačali s dvojicom povratnika iz inostranstva, Lukom i Nikolom Mihailovićem. Mostar ima i strance, od kojih je jedan Srbijanac Lorenco Lupulesku. U svakom slučaju, borba za naslov prvaka trebala bi biti vrlo zanimljiva i neizvjesna”, kaže Dizdarević.

Mladost će svoje mečeve igrati danas, a rivali će im biti sarajevski klubovi Željezničar i Bosna. Mostar će ugostiti banjalučki Spin i Borac, a Banjaluka će igrati s istim rivalima – danas sa Borcem, a sutra sa Spinom. Viteški CM će ovog vikenda biti domaćin Bosni i Željezničaru, sarajevska A-Aladža će ugostiti Kreku i Spin iz Doboj Istoka te ilijaški Hašim Spahić Spin DI i Kreku.

Tabela nakon prvog dijela sezone: 1. Banjaluka 11-0, 2. Mladost Zenica 9-2, 3. Mostar 9-2, 4. Aladža-A Sarajevo 7-4, 5. Spin Banjaluka 7-4, 6. CM Vitez 7-4, 7. Kreka 4-7, 8. Željezničar Sarajevo 4-7, 9.  Hašim Spahić Ilijaš 3-8, 10. Borac Banjaluka 3-8, 11. Bosna Sarajevo 2-9 i 12. Spin Doboj Istok 0-11.    /FENA/