MNK Neimari u desetom kolu dočekuju Usoru

Drugi dio sezone u Prvoj futsal ligi Federacije BIH,grupa Centar , zenički Neimari otvorili su na najbolji mogući način.

Na gostovanju u Žepču slavili su protiv istoimenog ligaša sa 2:4. Bila je peta prvenstvena pobjeda sa kojom su ostali u vrhu tabele.Trenutno su drugi sa 15 bodova,koliko ima i trečeplasirani sarajevski Željezničar.U narednom  10.kolu na domaćem parketu ugostiće Usoru.Pobjedom protiv vodećeg Futsal Team Tešanj u prošlom kolu sa 6:4 ,Usorani su potvrdili da se radi o kvalitetnom timu.

„Kao i obično za svaku utakmicu se spremamo posebno.I u ovoj utakmici idemo na pobjedu.Imali smo dobru utakmicu u Žepču, čime smo potvrdili odličnu formu.Znamo što se tiče ekipe Usore, ona je tek izborila ulazak u Prvu ligu.Imamo dobro iskustvo iz prvog dijela kada smo Usoru pobjedili na njihovom parketu sa 10:3.Međutim posljednji meč u kojem je Usora dobila Futsal Team iz Tešnja , govori da se radi o kvalitetnom timu.Očekujemo u Zenici da će pružiti jak otpor ali vjerujem u našu pobjedu.“izjavio je za Zenicainfo.ba , Mersid Bureković, šef Stručnog štaba MNK Neimari.

U pauzi prvenstva Uprava je radilo maksimalnim tempom.Ekipa je pojačana za čevoricu igrača, čime su dali do znanja da ne odustaju od vrha tebele i plasmana u društvo najboljih.

„Iskoristio bih priliku da čestitam momcima na pobjedi u Žepču, koja je vrlo bitna za naš nastavak borbe za vrh tabele.U pauzi prvenstva smo radili punom parom.Doveli smo pojačanja u timu.To su četvorica igrača:Amar Šišić, Mirza Sejmen,a doveli smoš i dva iskusna igrača to su:Armin Brljak i Armin Kapetan.Naravno pojačali smo se i u stručnom štabu, dolaskom trenera golmana Fadila Hodžića.Otvoreni su nam svi putevi ka cilju.Imamo povoljan raspored .Dolaze nam favoriti u goste.Uz pomoć publike i svih nas , uz stopostotan angažman nadam se da ćemo to završiti u našu korist.“optimista je Enes Kovačević, predsjednik MNK Neimari.

Uprava radi maksimalno kako bi stigli do cilja zvanog premijer liga.Ono što nedostaje Neimarima jeste dovoljan broj slobodnih termina za trenažni proces u Areni Zenica i kvalitetnija podrška šire društvene zajednice.Sa malo više razumjevanja put ka vrhu bio bio lakši i brži.

„Sport je inače na niskim granama.Nadamo se da će se i to popraviti.Da će prepoznati naš trud , kvalitet i rezultate,ljudi koji trebaju da prepoznaju i koji će nas pogurati.U pitanju je jedna jako pozitivna priča.Dajemo solidne rezultate.Vjerujem da će biti i bolje.“kazao je  predsjednik kluba Enes Kovačević.

Utakmica 10.kola Prve futsal lige Federacije BIH ,grupa Centar Neimari-Usora igra se u nedjelju 12.februara  u Areni Zenica sa početkom u 20 sati. (M.P.)