Ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Prvoj futsal ligi

U vikendu pred nama slijedi nastavak takmičenja u Prvoj futsal ligi Federacije BIH, grupa Centar. Na rasporedu su utakmice 9. kola. Zenički Neimaru su u pršlom kolu pauzirali a u narednom ih očekuje teško gostovanje u Žepču.

„Prezimili smo sa tri boda zaostatka na tabeli. U nastavak sezone ulazimo maksimalno ozbiljno, kako sa treninzima tako i sa pojačanjima. Doveli smo i neka pojačanja. Ima tu i igrača koji su već nastupali za Neimare. To su:Armin Brljak, Amar Šišić i Miza Sejmen. Četvrto pojačanje je Armin Kapetan bivši igrač iz premijer lige. Vidjećemo hoće li imati pravo nastupa u Žepču. Peto pojačanje nam je u stručnom štabu. To je moj dugogodišnji prijatelj Fadil Hodžić,koji će raditi sa golmanima“, izjavio je za Zenica info.ba Mersid Bureković

Nakon skoro 15 godina sportske pauze u ulozi trenera golmana na teren se vraća Fadil Hodžić.Svoje bogato ighračko iskustvo pokušaće da prenese na ekipu Neimara.

„Na poziv mog prijatelja Mersida , došao sam da pomognem u smisli struke u radu sa golmanima.Očekuje nas veoma važna polusezona i u kojoj očekujemo da napravimo dobar rezultat sa željom da se plasiramo u viši rang takmičenja“, izjavio je Fadil Hodžić.

U nastavku Prve futsal lige velika borba za vrh tabele i doigravanje za Premijer ligu vodiće se između tri ekipe: Futsla Team Tešanj, Neimari i sarajevski Željezničar.

„S obzirom da smo prvo kolo nastavka pauzirali, trenutno smo u zaostatku četiri boda od  vodećeg Futsal Team iz Tešnja. Imamo povoljan raspored u nastavku sezone mislim da ćemo to sve realizovati onako kako smo i zamislili.Već u narednom kolu igramo protiv Žepča.Žepčaci su stabilna ekipa , igraju zajedno već dugo godina.Čeka nas teška utakmica ali ja vjerujem u povoljan rezultat“ optimista je trener zeničkih Neimara , Mersid Bureković.

U okviru 9. kola Prve futsal lige Federacije BIH grupa Centar zenički Neimari gostuju u Žepču kod istoimene ekipe. U prvom dijelu sezone zenički ligaš slavio je sa 3:0 u zeničkoj Areni. Susret se igra 5. februara od 19:30 minuta. (M.P.)