Nogometaši Čelika obavili drugi dio priprema za nastavak sezone

Drugi dio priprema za nastavak sezone u Drugoj ligi Centar i 1/8 osmini finala Kupa BIH, nogometaši Čelika obavili su  od 25. do 31. januara u Makarskoj.Odigrali su dvije  kontrolne utakmice,u prvoj su poraženi od NK Zmaja sa 1:0 a u drugoj  od NK Zagora Unešić izgubili su  sa 2:0.Iz stručnog štaba Čelika pripreme u Makarskoj ocijenili su veoma uspješnim.

Smatram da su u potpunosti uspjele pripreme u Makarskoj.Imali smo odlične uvjete i odličan teren.Odigrali smo dvije prijateljske utakmice i samim tim smatram uz dobre treninge podigli kvalitet naše igre koja će se tek u budućnosti vidjeti.Drago mi je što nije bilo nikakvih velikih povreda, osim Varde koji ima sitnih problema sa zadnjom ložom.Odigrali smo te dvije utakmice protivZmaja iz Makarske i Unešića.Upisali smo dva poraza ali iskreno nimalo me ne plaše ti porazi.Vidio sam dobru energiju,i u ovoj fazi bilo mije bitno da imamo dobru energiju , dobru trku.Sada već po povratku u Zenicu podići ćemo veći kvalitet što se tiče tehničko taktičkih stvari“,izjavio je za Zenicainfo.ba nakon povratka iz Makaraske  , šef stručnog štaba NK Čelik Armin Duvnjak.

Duvnjak je najavio da  su u toku pregovori i da  postoje realne šanse da se pojačaju za dva ili tri nogometaša.Radi se o krilnoj poziciji, zadnjeg veznog i lijevog bočnog.Imena nogometaša biće poznata do kraja sedmice.

Nakon povratka u Zenicu Čelik bi trebao odigrati 4.februara susret sa Željezničarom iz Banja Luke.Generalna proba je zakazana za 11.februar u Austriji, u Grazu protiv drugoligaša GAK 1902 . Prvu zvaničnu utakmicu zenički ligaš će odigrati   u okviru 1/8 finala Kupa BiH, kada će Čelik na Bilinom polju 18. ili 19. februara ugostiti  Radnik iz Bijeljine.   (M.P.)