ZENICA: Dizajn studio Elosso ušao u treću godinu rada

Dizajn studio Elosso Zenica,koji je ušao u treću godinu poslovanja, dobitnik je jedne od nagrada nedavno održanog događaja promocije poslovnih poduhvata u Sarajevu,koji su podržani kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja iz cijele BiH.

Tri najbolje ideje dobile su finansijsku podršku za dalji razvoj,te dodatnu promotivnu i mentorsku podršku.

Studio Elosso djeluje kao kreativna podrška proizvođačima,prvenstveno namještaja ali i drugih srodnih proizvoda.

Za svoje klijente projektuje nove proizvode, te zajedno sa njima učestvuje u njihovom razvoju od ideje do plasiranja na tržište.

Pored izrade projekata,studio Elosso bavi se i promocijom bh dizajna te prodajom proizvoda domaćih brendova,podsjeća Ena Begičević.Čeliković,izvršna direktorica i glavni dizajner.

-U tom smislu jedan dio studija je organizovan kao prodajni prostor a u njemu se nalaze već etablirani brendovi koji su postali prepoznatljici na domaćem ali i svjetskom tržištu, kao i oni koji su na putu da to postanu.

Ena Begičević-Čeliković kaže da se mladi ljudi,koji imaju poslovne ideje, nemaju čega bojati.

“Mislim da se trebaju okružiti ljudima koji su nešto napravili sami,koji su nešto izgradili,a manje se okružiti ljudima koji se plaše.To je neki moj savjet, jer zaista imamo šta čuti od ljudi koji su već prošli put koji mi sada prolazimo”, poručila je Ena Begičević-Čeliković.

U ponudi studija mogu se naći proizvodi poput nakita, modnih i kućnih asesoara, knjiga,umjetničkih slika i drugih proizvoda.

Sa svojom ponudom, Elosso je za kratno vrijeme postao sinonim za kupovinu kvalitetnih proizvoda domaćih dizajnera i umjetnika. (Š.B.)