Kalendarsku godinu u Tkd klubu Zenica završili polaganjem za pojaseve

Kalendarsku 2022 godinu u taekwondou klubu Zenica okončali su klubskim polaganjem za pojaseve.

U novu ulaze sa organizacijom Zimske škole taekwondoa koja je besplatna .Zajedno su proslavili dvije bronzane  medalje sa Balkanijade održane u Albaniji.Osim učešća na turnirima u BiH i regionu klub je bio domaćin i Državnog prvenstva u martu prošle godine.Za jedan od najstarijih borilačkih klubova u gradu protekla godina bila je među najuspješnijim do sada.

„Priveli smo kraju još jednu bogatu sezonu.U sklopu reprezentacije BIH smo krajem godine , u novembru,bili na Balkanskom prvenstvu .čime su smo uspješno okrunisali kraj sezone.Pored toga važno je naglasiti da smo bili domaćini Državnog prvenstva .Ponovo smo aplicirali i očekujem da će i ove godine krajem marta u Zenici ponovo biti Državno prvenstvo u taekwondou za kadete i seniore.To je još jedan dokaz da klub  ide u pravom smjeru kada je u pitanju 2023 godina.“izjavio je za Zenicainfo.ba, Emir Skopljak , trener i prvi čovjek Taekwondo kluba Zenica.

Za početak ove kalendarske godine organizuju besplatnu Zimsku školu taekwondoa za najmlađe.

„Osim ljetne škole mi organizujemo i zimsku školu taekwondoa, koja se zasniva na jednom sedmodnevnom kampu.U pitanju je prvenstveno rad sa mlađim uzrastima. „izjavio je Skopljak

Upravo ovakav pristup radu sa najmlađima dao je i rezultate.Dvije mlade članice Arduana i Asja  Spahić osvojile su medalje na Balkanijadi.

„Taekwondo treniram već četiri godine .Moj najveći uspjeh do sada je bronzana medalja sa Balkanijade.Ovo je lijep sport .Pored toga što treniram upoznajem nove ljude , družim se i stičem prijatelje.“kazala je Arduana Spahić.

Njena klubska kolegica Asja Spahić,raduje se svakom treningu i nastupu.U 2023 godini očekuje:“Želim da ponovo odem na Balkansko prvenstvo, da osvojim medalju na Državnom i Federalnom prvenstvu.Ovaj sport je dobar i svima bi preporučila da dođu i treniraju taekwondo.“kazala je Asja Spahić.

Prije zvaničnih takmičenja u ovoj godini  slijede seminari za trenere i polaganje za crne pojaseve u organizaciji Taekwondo saveza BIH koje će se održati u Sarajevu. (M.P.)