Spektakularan doček Nove godine u Zenici, brojni posjetioci uživali u programu na Trgu Alije Izetbegovića

Veliki broj Zeničana i gostiju iz ostalih gradova su u veselom raspoloženju dočekali Novu 2023. godinu na glavnom gradskom trgu uz muziku i vatromet.

U programu tokom javnog dočeka Nove godine nastupali su DIVANHANA, JELENA ČABARKAPA I AMEL ĆURIĆ. Cjelokupan program i atmosferu sa javnog dočeka na Trgu Alije Izetbegovića u brojne domove uspješno je i ove godine prenijela TV Zenica, tako da i oni koji nisu došli na trg, mogli su pratiti cjelokupan program.

Koncert je počeo u 21 sat, a prva je nastupila DIVANHANA. Sevdah u posebnom aranžmanu ovog fantastičnog benda oduševio je sve prisutne.

“Hvala od srca svim zeničanima što su nam dali priliku da dodjemo i da sviramo i da zajedno ispratimo ovu te dočekamo novu 2023.godinu. Bilo nam je divno i publika je sjajna”, kazala je za našu RTV Selma Droce pjevačica DIVANHANE.

Nakon DIVANHANE na binu se popela i Jelena Čabarkapa, koja je uprkos prehladi i lošem zdravlju otpjevala nekoliko cover pjesama i dokazala kako se i sa prehladom veoma dobro može pjevati.

“Mislila sam da neću moći ni intervju da vam dam koliko me grlo boli i koliko mi je glas pukao, ali to je nešto što ne možete kontrolisati. Možda sam bila malo nemoćna, ali sam dala sve od sebe da izađem pred ove ljude i da im pokažem koliko znam. Sretna sam zaista što su Zeničani izašli u ovolikom broju na ovoj zimi i hvala im puno”, kazala nam je Jelena Čabarkapa.

Poslije Jelene na scenu je izašao i Amel Ćurić koji je dočekan sa gromoglasnim aplauzom vriskom svih prisutnih.

“Šta da kažem za Zenicu osim toga da sam ustvari ovdje, u ovom gradu, započeo svoju profesionalnu karijeru još 2003. godine. Rado dođem u Zenicu i publika me uvijek dočeka kao svog. Svaki put kad sam ovdje bio bilo je super, a evo vidimo da je tako i večeras. Zeničani su, bez laskanja, jedna od najboljih publika u našem regionu”.

Tačno u ponoć, nakon vatrometa, sugrađanima i brojnim gostima obratio se gradonačelnik Fuad Kasumović, koji  je u ime Gradskog vijeća i gradske uprave zaželio “više veselja, više zdravlja, više sreće i više optimizma”. Direktor festivala Nandino Škrbić se zahvalio svima koji su učestvovali u ovom projektu i poručio kako se već vrše pripreme za nadolazeći Zenica Summer Fest. (Edin S. – Foto: Bakir M./Dženis H./Ahmed B.)