FOTO: Djeda Mraz priredio spektakl za mnoštvo mališana u srcu Zenice i Studengrada

Doček Nove, 2023. godine, u sklopu Zenica Adventure festivala započeo je danas bogatim programom priređenim za djecu u Studengradu. Za centralni doček dječije Nove godine u srcu zimske čarolije u Zenici pobrinuli su se Plesni studio Star's , Ekran i TROPIC.

A kakva bi to Nova godina bila bez omiljenog lika gotovo svakog djeteta- Djeda mraza. Najpopularnijeg dedu na svijetu danas je u Studengradu dočekalo na stotine mališana, a Djeda Mraz se pobrinuo da svako dijete dobije poklone i slatkiše koje je obezbijedilo Udruženje poslodavaca Zenica.

Djeca su uživala u pažljivo biranom programu na pozornici Studengrada, uz predstave, novogodišnje pjesme, ples i recitacije, a čika Abidin se pobrinuo da iščekujući omiljenog lika svakog djeteta- Djeda mraza, atmosferu u Studengradu dovede do usijanja.

Posebnost današnjeg programa bila je u fotomraziranju priređenom u Studengradu. Svi mališani imali su priliku danas ovjekovječiti uspomenu iz djetinjstva u fotografiju sa djeda mrazom, a sve fotografije bit će omogućeno preuzeti na našem portalu zenicainfo.ba.

Za kraj današnjeg druženja Djeda mraz je uputio poruku i za one koji su bili dobri u godini na izmaku, ali i za one koji bi to trebali postati u Novoj, 2023.

„Svim Zeničanima i ljudima dobre volje i svim ljudima planete Zemlje želim uspješnu Novu godinu, mnogo sreće, ljubavi i  prijateljstva i rumenila na licu!  Nadam se da će nam svima biti mnogo ljepša“, poručio je Djeda mraz.

Dječija nova godina, bila je uvertira u centralni doček Nove godine koji će biti priređen u 21 sat na Trgu Alije Izetbegovića, gdje će vas zabavljati Amel Ćurić, Jelena Čabarkapa i Divanhana. Vidimo se, svi ste pozvani! (M.H.)

Fotografije sa današnjeg dječijeg programa možete preuzeti na našoj Facebook stranici Zenicainfo.ba