“9.000 paketića za 9.000 dječijih osmjeha”: Bingo paketićima obradovao i mališane u JU Dom-porodica

Štićenike Javne ustanove Dom porodica obradovao je Djeda Mraz novogodišnjim paketićima koje im je obezbjedio dugogodišnji partner ove ustanove Grupacija Bingo Tuzla. Novogodišnji paketići su donirani u okviru akcije 9.000 paketića za 9.000 dječijih osmjeha.  

Noćas će sa najvišeg krova hučati glasno pametna sova:

„Igre da igraš, i veselo skitaš, a nešto kad ne znaš uvijek hrabro da pitaš.

Da duboko razmišljaš i čuda stvaraš i uvijek se lijepim stvarima nadaš.

I ne zaboravi ono što je, naravno, glavno da u nevolji drugu pomogneš rado.

Čujte sva djeco, ispod nebeskog krova,

Sretna vam bila Godina nova!”

Ovim stihovima, najljepše novogodišnje želje poželjelo je 9.000 uposlenika Bingo Grupacije, za 9.000 djece koja odrastaju u teškim okolnostima. Uz riječi podrške, poslali su i 9.000 paketića, koje su vrijedno pakovali posljednjih dana.

Kako bi radost darivanja posjetila domove što više porodica, svoje snage Bingo Group udružio je sa 13 partnerskih organizacija iz BiH, a jedna od njih je i Javna ustanova Dom porodica Zenica.
“Hohoho dragi moji mali drugarice i drugari, Djeda mraz je stigao u vaše domove. 9.000 paketića za 9.000 dječijih osmijeha, Bingo grupacija zajedno sa Djeda mrazom, Radio-televizijom Zenica i svojim partnerima došla je u vase domove da vas vidimo, obradujemo, nasmijemo I da se zajedno čudesno fotomraziramo”, kazao je Djeda mraz tokom druženja sa mališanima Dom porodice.

Menadžment Javne ustanove Dom porodica predano radi kako bi ovoj djeci obezbjedili što bolje uslove svakodnevnog boravka u ovoj ustanovi. Sam taj napor svakako ne bi bio dovoljan da nije društveno odgovornih kompanija kao što je Bingo grupacija iz Tuzle koja im kontinuirano pomaže.

“Dobro došli u našu kuću. Sami ste vidjeli koliko ste djecu obradovali i koliko ste osmijeha izmamili. Posebno zahvaljujemo Bingo grupaciji i svim ostalim partnerima. Bingo svake godine obraduje našu djecu sa lijepim paketićima i sa lijepim željama. Nije samo nova godina prilika kada dobijemo podršku od Binga kao i ostalih partnera, ali valjda su ovo ti dani kada su svi sretni, radosni, kada nešto žele, pa i naša djeca i ovo su posebni trenuci koje je Bingo grupacija uljepšala”, kazala je Alma Mrako, pedagog u JU Dom porodica.

“Iza nas je mnogo projekata, ali čini nam se da je ovaj najljepši, jer ne postoji ništa vrijednije od dječijeg osmijeha. Ponosni smo na mnogo toga, ali najviše na udružene snage Bingo Group, vrijedne ruke naših uposlenika i partnerskih organizacija, koje će učiniti da djeca koja odrastaju pod teškim uvjetima, osjete stvarnu radost novogodišnjih praznika. Ovo je vrijeme u kojem dijelimo sreću, a svoju radost pronalazimo u radosti drugoga”, izjavila je Ljiljana Kunosić, izvršna direktorica Bingo Group.

Dječiji osmijeh, posebno djece bez roditeljskog staranja ne može se kupiti. U grupaciji Bingo su očito toga svjesni pa su našli načina kako da izmame osmjehe djece Dom porodice, iskrene osmijehe na koje ih niko ne može natjerati, koje treba zaslužiti. Bingo grupacija ih je očito zaslužila. (N.G.)