Takmičari Tkd Akademije Jale godinu okončali nastupom na turniru u Sarajevu

Kalendarsku 2002 godinu Taekwondo akademija Jale okončala je takmičenjem u Sarajevu na turniru  “Prijatelji Taekwondo kluba Šampion” .U konkurenciji  318 takmičara iz 12 klubova, akademija je nastupom  sa 20 takmičara i to većinom vrtićanci i mlađi kadeti kojima je ovo bio prvi turnir.

Osvojila  20 medalja i bili drugi ekipno u ukupnom poretku.Osim ovog turnira iz bogate i veoma uspješne sezone prvi trener i osnivač akademije Jasmin Mujanović-Jale izdvaja trenerske seminare na kojima je svih pet trenera obnovilo licence, učešće na turnirima iz kalendara taekwondo saveza BIH.

“ U martu i aprilu  mjesecu smo u Zenici imali dva veoma jaka takmičenja.Državno i Federalno prvenstvo, kao i Kup BIH u Sarajevu. Federalno prvenstvo je proglašeno za jedno od najboljih u 2022 godini.Ujedno smo proslavili 20 godina od osnivanja kluba.Izdvojio bi učešće na turnirima u Kaknju  Visokom,Ilidži .Posebno bi izdvojio nastup naše Adine Kobilice , jedne od najboljih mlađih taekwondo boraca u BIH na  G2/E2 turnir Bosnia and Herzegovina Open.  Izgubila je u borbi za medalju od predstavnice Hrvatske.”izjavio je Mujanović.

“U narednu godinu idemo još jače” poručili su iz taekwondo akademije Jale i ujedno pozvali  sve zainteresovane dječake i djevojčice da se pridruže u januaru 2023 godine   Akademiji i postanu dio najboljeg tima.Upis je besplatan a nalaze se u  dvorani na Bilimišću-Richomnd Park gdje imaju vrhunske uslove za treninge.

“Naša taekwondo akademija Jale u 2023 godinu ulaziu poptuno novu dvoranu , gdje imamo puno bolje uslove za rad i treniranje, sa dosta boljim i kvalitetnijim rekvizitima.Imaćemo odlične uslove za rad škole taekwondoa.”kazao je Jasmin Mujanović.

U Zenici trenutno rade četiri taekwondo kluba .Svi imaju dobre i kvalitetne trenere.Zenica je grad koja duži niz godina organizuje kvalitetna takmičenja i prvenstva.Savez je prepoznao kvalitetan rad i u akademiji Jale očekuju da će i u narednoj godini Zenica biti domaćin jednog od kvalitetnih domaćih takmičenja.

Kada je u pitanju 2023 godina  jedna od prvih aktivnosti biće sedmodnevni kamp u Ajdinovićima, gdje se očekuje dolazak još nekih bh klubova. (M.P.)