Danas pretežno oblačno sa kišom, slično vrijeme do kraja sedmice

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U višim područjima i na planinama sa susnježicom i snijegom. 

Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 2 do 8, na jugu do 12 stepeni Celzijusa.

U četvrtak, 15. decembra jutro umjereno ili pretežno oblačno, uz postepeno naoblačenje. Kiša se očekuje u večernjim satima. Vjetar slaba na sjeveru Bosne sjevereoistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 6 do 10, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima biće u petak, 16. decembra. U jutarnjim satima padavine u većem dijelu naše zemlje. Tokom dana uglavnom u Hercegovini, zapadnim i jugoistočnim područjima Bosne, a u noći u većini područja. Intenzivnije padavina u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, gdje je moguća i grmljavina. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 17 stepeni.

U subotu, 17. decembra, biće pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u Krajini sa snijegom. U većem dijelu Bosne tokom dana očekuje se susnježica ili slab snijeg u nizinama. Prema kraju dana prestanak padavina. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu od 9 do 14, a dnevna u Krajini -1 do 2, u ostatku Bosne od 3 do 8, a u Hercegovini od 10 do 16 stepeni.

U nedjelju 18. decembra, u cetralnim i istočnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti. U ostatku zemlje sunčano. U jutarnjim satima se očekuje mraz. Jutarnja temperatura od -8 do -2, na jugu od 2 do 7, a dnevna od -2 do 4, na jugu do 10 stepeni, saopćio je Federalni hidrometeorolški zavod.

FENA