Zenica: Kompanija Commerce Care obilježava 5 godina postojanja

Zenička IT kompanija, Commerce Care d.o.o. na adresi Sarajevska 63, ove sedmice obilježava 5 godina postojanja.

Mladi tim entuzijasta, motivisanih i vještih razvojnih inženjera, iza sebe ima mnogo realizovanih projekata i zadovoljnih klijenata. Profesionalna usluga koju pružaju, bilo da se radi o frontend ili backend razvijanju novih ili postojećih, mobilnih ili web aplikacija, doveo je do izgradnje povjerenja i dugogodišnjeg partnerstva sa raznim klijentima.

Kroz kompaniju je prošlo mnogo studenata i studentica, a oni koji su se pokazali kao najbolji, zadržani su u firmi.

Commerce Care nudi jedinstveno iskustvo i odlične prilike za rast, kako svojim uposlenicima, tako i klijentima.

Osnivač i izvršni voditelj kompanije je Husein Aškraba, rođen u Blagaju, a koji sa svojom porodicom živi dugi niz godina u Njemačkoj, u Štutgartu. Husein je jedan od najutjecajnijih lidera u svijetu razvoja digitalnih platformi, kao i implementaciji strateških rješenja za eCommerce, čime se upravo i bavi kompanija Commerce Care d.o.o.

U menadžmentu je i Nedžad Hodžić, koji obavlja funkciju direktora operacija/finansija. Nedžad se, nakon sticanja zvanja inženjera na fakultetu Kompjuterskih informacionih sistema u Njujorku, gdje je radio i živio skoro deset godina, odlučio vratiti u BiH sa svojom porodicom, gdje svi nastavljaju svoje vrlo uspješne karijere.

Huseinova i Nedžadova ljubav prema tehnologiji, kao i želja da pruže priliku mladim ljudima da ostanu u svome gradu, Zenici, ali i mladima iz drugih gradova da ostanu u BiH, rezultirala je jačanjem zeničke, ali i bh. IT scene. (Š.B.)