Neimari u nedjelju dočekuju Fojnicu

Vikend koji je pred nama zeničkim ljubiteljima sporta donosi zanimljiva sportska nadmetanja.

Ljubitelji futsala biće u prilici da uživaju u zanimljivom susretu 6. kola prve futsal lige Federacije BIH, grupa Centar. Zenički Neimari će ugostiti fenjeraša na tabeli i novijaliju u ligi ekipu Fojnice. U dosadašnjem dijelu takmičenja fojničani nisu osjetili slast pobjede. Na drugoj strani Neimari su drugoplasirani na tabeli sa učinkom od 3 pobjede, 1 porazom i jedno kolo su pauzirali. Sakupili su 9 bodova. Jedini poraz doživjeli su upravo u prošlom kolu na gostovanju kod Željezničara. Bilo je 3:2 za Futsal Željezničar.

Za ekipu Mersida Burekovića pogađali su Dedić i Ramić. Porazi su sastavni dio igre, toga su svjesni i u Neimarima. Osim poraza u Sarajevu teže im je palo loše suđenje koje je uticalo na rezultat. Na gostovanju u prošlom kolu crveni karton dobio je kapiten i jedan od najboljih igrača zeničkog ligaša, Seldin Zatagić. Drugi žuti dobio je Hadis Krehmić, tako da će obojica pauzirati sljedeću utakmicu. Pred nedjeljni susret sa zvanične facebook stranice MNK Neimari su poručili navijačima: “Dragi naši navijači, ovaj vikend nas očekuje predzadnje kolo prve polusezone u kome nam u goste dolazi novajlija u našoj ligi ekipa MNK Fojnica kojima želimo dobrodošlicu u naš grad. Potrudit ćemo se da budemo dobri domaćini i samim tim sklopimo sportsko prijateljstvo za budućnost, jer samo tako iskazujemo obostranu ljubav prema sportu.Naš cilj je, kao i uvijek, samo jedan, a to je pobjeda. Nemamo pravo na kiks i toga smo svjesniji nego ikad. Zato Vas sve pozivamo da dođete u našu arenu i podržite naše momke koji su itekako zaslužili Vašu podršku. Oni su najbolji ambasadori našeg grada kada je sport u pitanju i zato nemojmo dozvoliti da podrška izostane. Kao i svaku domaću utakmicu i ove sedmice ćemo predstaviti nekog od zeničkih legendi sporta.Do konačnog cilja.Gradimo zajedno“, poruka je zeničkim ljubiteljima futsala.

Utakmica 6. kola Prve futsal lige Neimari-Fojnica igra se u nedjelju u Areni Zenica sa početkom u 14:30 minuta. U ostalim mečevima 6. kola sastaju se: Žepče-Futsal Željezničar i Usora-Vitez. Slobodna je ekipa Futsal Team Tešanj. (M.P.)