Predsjedništvo BHI-Kasumović Fuad: Mandatarka za sastav Vlade ZDK Amra Mehmedić

Potpisanim sporazumom prije nekoliko dana šest stranaka u Zeničko-dobojskom kantonu formiralo je većinu koja bi ovaj kanton trebala predvoditi u naredne četiri godine. Koalicionim sporazumom mjesto mandatara za sastav nove Vlade ZDK pripalo je Bosanskohercegovačkoj inicijativi – Kasumović Fuad. Današnjom Odlukom predsjedništva ove stranke mandatarka za novi saziv kantonalne Vlade je Amra Mehmedić. Ovu kandidaturu podržale su i ostale članice koalicionog sporazuma.

Danas je održana sjednica Predsjedništva BHI-KF na kojoj je jednoglasno prihvaćen prijedlog za imenovanje mandatara. Mandatar u narednom periodu će biti Amra Mehmedić, nestranački kandidat, ekspert ekonomije koja će nadam se opravdati naše povjerenje, a samim tim i povjerenje koje su nam ukazali građani na prethodnim izborima“, kazao je Kenan Uzunović, potpredsjednik Bosanskohercegovačke inicijative – Kasumović Fuad.

Prema riječima Uzunovića od ponedjeljka kada je potpisan koalicioni sporazum do danas nije bilo nikakvih promjena što se tiče nove većine u kantonu.

Svim strankama u šestorci predstavljen je kandidat, odnosno kandidatkinja za mandatara i sve stranke koje učestvuju u koaliciji su saglasne za imenovanje iste. Bez konsenzusa niti jedna stranka više neće moći da se pridruži koaliciji“, zaključio je Uzunović.

Podsjetimo, Amra Mehmedić je trenutno na poziciji Pomoćnice gradonačelnika za privredu, gradsku imovinu i upravljanje razvojem.  (N.G.)