Bosna i Hercegovina osvojila srebrnu medalju na SP u sjedećoj odbojci

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci poražena je večeras od selekcije Irana sa 3:0 u setovima u finalu Svjetskog prvenstva u Sarajevu. Iranci su osvojili osmu titulu svjetskog prvaka, dok su naši Zlatni momci svojoj trofejnoj kolekciji dodali još jednu srebrnu medalju.

Obje ekipe su na putu do finala ostvarile sve pobjede, s tim što Iran nije izgubio nijedan set, dok je naša selekcija u meču sa Sjedinjenim Državama izgubila jedan.

U grupnoj fazi izabranici Ifeta Mahmutovića igrali su protiv Srbije 3:0, Sjedinjenih Država 3:1, te Japana 3:0. U nastavku takmičenja ostvarene su pobjede protiv Hrvatske 3:0, Kazahstana 3:0 te Egipta 3:0 u polufinalu. Iran je u grupnoj fazi slavio protiv Iraka, Kazahstana i Hrvatske, dok su u nastavku takmičenja pobjeđivali Japan, Sjedinjene Države te reprezentaciju Brazila.

Svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojci u Sarajevu po mnogima je najbolje organizovano ikada. Pojedinci čak kažu kako je organizacija ovog takmičenja u rangu paraolimpijskih Igara. U glavni grad Bosne i Hercegovine doputovalo je 29 timova iz 20 zemalja koji su se takmičili u muškoj i ženskoj konkurenciji.   (bhrt.ba)

foto:FENA