Pri kraju realizacija projekta “Čas poduzetništva-poduzetnik sam ja”

Projekat „čas poduzetništva – poduzetnik sam ja“ počeo je 31. marta i trajat će do sredine decembra, a realizuje ga Razvojna agencija Zeda i Grad Zenica. Riječ je o projektu koji ima za cilj da mladim osobama predstavi značaj i važnost poduzetništva, da nauče mlade ljude šta je to poslovna prilika ili ideja i kako se dolazi do nje.

Mi smo u saradnji sa Gradom Zenica i Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport krenuli ove godine sa pilot projektom, a nadamo se da će čas poduzetništva biti uveden kao redovan predmet, kazala je Ajna Dedić iz Razvojne agencije Zeda.

U ovaj projekat je uključeno pet zeničkih srednjih škola koje će se međusobno na takmičenju u decembru boriti za vrijedne nagrade a tema takmičenja je najbolja biznis ideja . – Takmičenje bi trebalo biti održano 12. decembra, a obezbijedili smo nagrade i za učenike ali i za škole. Za prva tri mjesta škole će dobiti smart table, laptop i fotoaparat za školu, a za grupe učenika smo obezbijedili novčane nagrade od 1.500, 1.000 i 500 KM i nadamo se da im je to i više nego dobra motivacija za učešće u jednom ovako značajnom projektu za mlade ljude, kazala je Dedić.    (B.D.)