MNK Neimari počinju novu sezonu

Utakmicama prvog kola ovog vikenda starta takmičenje u Prvoj futsal ligi Federacije BiH. U grupi Centar nalazi se sedam ekipa: Fojnica, Žepče, Vitez, Tešanj, Usora, Željezničar iz Sarajeva. Sedmi učesnik lige je malonogometni klub Neimari iz Zenice.

Nakon dvije sezone odsustva na čelu stručnog štaba ponovo je dobro poznato ime u svijetu futsala Mersid Bureković.

„Vratio sam se u ekipu. Ekipa je ostala otprilike na okupu. Otišla su nam dva igrača koji su napredovali kroz klub i oni će karijeru nastaviti u Austrijskoj ligi. Dobili smo prinovu, kvalitetno pojačanje iz Premijer lige. To je golman Čakić iz Sloge. Kroz pripremni period odigrali smo turniru u Doboj Istoku gdje smo se uvjerili u njegove kvalitete. Kroz pripreme smo napravili dobru atmosferu u timu i spremno dočekujemo novu sezonu“, izjavio je za Zenicainfo.ba Mersid Bureković, trener MNK Neimari.

Mersid Bureković, trener MNK Neimari

Neimari su odlično odigralo prošlu sezonu. Na putu u društvo najboljih zaustavljeni su u doigravanju. Ove godine su ponovo jedan od favorita grupe Centar. Ambicije ostaju iste, a to je Premijer futsal liga.

„U narednoj sezoni ambicije nam ostaju iste. U prvoj sezoni takmičenja digli smo ljestvicu visoko i ostali smo u vrhu. Znači Premijer liga je nama cilj od samog početka. Nadamo se da ćemo u ovoj sezoni uspjeti izboriti plasman u društvo najboljih“, optimista je trener Mersid Bureković.

U pauzi klub su napustila dvojica igrača: Amar Šišić i Amir Baručija koji će karijeru nastaviti u Austriji. Novo ime u dresu Neimara je golman Haris Čakić iz Sloge-Gornji Vakuf. Ekipa je pojačana sa još nekoliko mladih i perspektivnih igrača koji će biti u konkurenciji za tim.

U prvom kolu ovog vieknda Neimari su slobodni. Debi pred domaćom publikom zenički hakleri imaće 12. novembra kada će u drugom kolu ugostiti ekipu Žepča. Osim Neimara favoriti za najviši plasman u grupi Centar, su Žepče, Željezničar i Futsla team iz Tešnja. (M. Pripoljac)