Čelik u derbiju protiv Koline

Derbi jesenjeg dijela Druge nogometne lige grupa Centar odigraće sutra, 5. novembra na Bilinom polju,zenički Čelik i Kolina.Kolo prije kraja prvog dijela Kolina je vodeća sa 30 dok je Čelik drugi sa 29 bodova.Naredni meč riješiće pitanje jesenjeg prvaka u Drugoj ligi.

Imali smo malih problema s povredama, ali mislim da će sutra biti spremni svi za ovu utakmicu i trebali bismo nastupiti u najjačem sastavu i s igračima koji su u najboljoj formi. Što  se tiće protivnika d  osta sam utakmica Koline pogledao, išao sam i na neke njihove gostujuće utakmice. Maksimalan respekt prema njima, ali vjerujem da smo se dobro spremili za utakmicu”,izjavio je na današnjoj press konferenciji  šef stručnog štaba  NK Čelik,Armin Duvnjak.

Duvnjak je naglasio kako Kolina u svojim redovima ima  nekoliko ozbiljnih igrača, koji su igrali i u elitnom razredu bh. nogometa te da su do sada imali samo dva kiksa.Uvjeren je da će sutra upisati i treći poraz.

Član Upravnog odbora Čelika Robert Jonjić izrazio je nezadovoljstvo presudom Općinskog suda u Zenici, u sporu protiv Grada Zenica, a zbog nepoštivanja Sporazuma o saradnji koji je potpisan u novembru 2020. godine.

„Neshvatljivo nam je da  neko ko se bavi godinama pravom i radom u pravosuđu, može donijeti ovakvu presudu koja je apsolutno u suprotnosti sa zakonom i u suprotnosti sa iznesenim činjenicama.I ono što nam je najvažnije,u suprotnosti je sa nalazom vještaka koji je zapravo najstručniji  i najjači dokaz ovom u ovom postpuku”,kazao je Robert Jonjić, član UO NK Čelik.

Vršilac dužnosti direktora Čelika Emir Ćerim najavio je kako će već naredne sedmice, uložiti žalbu  Kantonalnom sudu Zenica na presudu Općinskog suda Zenica.

Već od naredne sedmice pokrenućemo aktivnosti na pisanju žalbe ,na ovu lakrdiju od presude.Takođe podići ćemo i još jednu tužbu protiv grada Zenica koja se odnosi na obaveze koje su dospjele u međuvremenu.Mimo toga podižemo i krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Zenice , Fuada Kasumovića zbog neispunjavanja zaključaka Gradskog vijeća iz kraja 2020. godine”,izjavio je v.d.direktor NK Čelik, Emir Ćerim.

Utakmica 13.kola Druge lige Centar , Čelik-Kolina igra se sutra na Bilinom polju od 13,30 minuta.   (M.P.)