HKD „Napredak“ :Najavljena likovna izložba „Putevi i stranputice“

„Putevi i stranputice“ naziv je likovne izložbe profesora Miroslava Šetke, kojom će ove godine Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ Zenica obilježiti 120. godišnjicu od svog osnivanja.

Konferencijom za medije održanom danas u Hrvatskom domu Kralj Tomislav postavka likovne izložbe je najavljena za petak u ovome domu sa početkom u 19 sati.

„Željeli smo izložbom obilježiti ovu obljetnicu, koja se inače obilježava  cijelu ovu godinu u BiH pa i svugdje u svijetu, gdje ‘Napredak’ ima svoje podružnice. I mi smo ovim skromnim doprinosom obogatili ovu potku ‘Napretka’, gdje se na svoj način obilježava ova obljetnica“, kazao je Mr.don Vlatko Rosić, predsjednik HKD „Napredak“ Zenica.

O samoj izložbi autor, profesor Šetka kaže da je ekspresionistička, i da posjetioce očekuje poseban vizuelni i akustični ugođaj tokom najavljene postavke.

„Glave i lica radim od 2020 godine, u vrijeme korone koja je sigurno utjecala na to da su okružene crnilom u početku, da su deformirane, ekspresivne sa različitim izrazima stanja duha i duše. Simboliziraju ljudski rod i čovječanstvo“, pojašnjava profesor Šetka.

(M.H.)