15.3 C
Zenica
Nedjelja, 26 Maja, 2024
Naslovnica Aktuelno Danas u BiH pretežno sunčano, kakvo će vrijeme biti za vikend

Danas u BiH pretežno sunčano, kakvo će vrijeme biti za vikend

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle i niske naoblake.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 10, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu zemlje do 28 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka oko sedam, a najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U subotu se prijepodne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni očekuje vrijeme sa maglom i niskom oblačnosti. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i devet, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U nedjelju u našoj zemlji će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i devet, na jugu do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu do 26 stepeni.

Hide picture