Komemorativni skup povodom smrti doktora Boška Kukolja

Povodom smrti doktora Boška Kukolja održan je komemorativni skup na Tehnološko-metalurškom i Medicinskom fakultetu.

Odmah po dolasku u Zenicu uključio se u brojne sportske klubove. Profesionalna karijera je bila ogromna.

Izgubili smo člana porodice, a doktor Kukolj je bio roditelj naše porodice. Bio je jedan od najdugovječnijih predsjednika našeg kluba. Kukolj je igrao ragbi, a bio je u nogometu, rukometu, košarci. Ja poručujem da ćemo ostati na njegovom putu, putu prosperiteta ragbija”, kazao je Samir Fetić, predsjednik Ragbi kluba Čelik.

Veličina jednog čovjeka ogleda se u broju prijatelja, a doktor Kukolj ima ogroman broj prijatelja. Njegovim radom i zalaganjem nastala su brojna trajna prijateljstva. Njegovo ime je ulijevalo nadu u izliječenje. Mi mladi ljekari koji smo ulazili u područje dječije hirurgije imali smo čast da učimo od njega. Cijelim bićem je bio posvećen sportskim zbivanjima. Doprinos doktora Kukolja zajednici je nemjerljiv“, kazao je doktor Amor Mulahalilović, Šef odjeljenja dječije hirurgije Kantonalne bolnice Zenica.

Teško je govoriti kada izgubimo prijatelja. Radi se o velikom čovjeku, ljekaru, humanisti, sportskom radniku. Znali smo da pored svih profesionalnih obaveza želja mu je bila da se uključi u sportski život, a najviše je dao Bokserskom i Ragbi klubu Čelik. U proteklih 40-ak godina bio je aktivan i kao ljekar. Veliki doprinos dao je održavanju svih sportskih manifestacija. Ostat će u sjećanju svim generacijama takmičara koje je zdravstveno nadzirao. U našem klubu s nevjericom smo primili vijest o smrti našeg Boleta“, kazao je u obraćanju Hajrudin Skender, bivši predsjednik Bokserskog kluba Čelik.

Svi ćemo pamtiti doktora po različitim događajima, anegdotama, ali svi ćemo ga pamtiti i po osmijehu, kojeg nije skidao ni na smrtnoj postelji”, kazao je Kenan Uzunović ispred Ragbi kluba Čelik.

Doktor Boško Kukolj preminuo je 21.10.2022. godine. (N. G.)