23.2 C
Zenica
Petak, 21 Juna, 2024
Naslovnica Aktuelno U BiH danas sunčano, toplo vrijeme do kraja sedmice

U BiH danas sunčano, toplo vrijeme do kraja sedmice

FOTO: Zenicainfo.ba

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ).

Prijepodne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena Celzijusa, na jugu zemlje do 26, a u Sarajevu oko 22 stepena.

U petak u većem dijelu Bosne prijepodne po kotlinama i uz riječne tokove dosta magle i niske naoblake. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i deset, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena, na jugu zemlje do 26.

U subotu prijepodne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni sa maglom i niskom oblačnosti. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i devet stepeni, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena, na jugu zemlje do 26.

U nedjelju će također preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i devet stepeni, na jugu do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena, na jugu do 26.

 

Hide picture