Odlazak velikana

Legendarni fudbaler i trener nogometnog kluba Čelik Husnija Arapović preminuo je u Zenici u 78. godini.

Rođen je 7. augusta 1944. godine u Zenici, a profesionalnu karijeru počeo je graditi 14 godina kasnije u Čeliku. Za zenički klub igrao je devet sezona prije nego što je prešao u Borac, a kasnije je igrao za švicarske St. Gallen i Winterthur. Bio je selektor mediteranske i A2 reprezentacije Bosne i Hercegovine u periodu od 1997. do 2002. godine. Kao trener vodio je brojne ekipe, između ostalog Čelik u dva navrata, Velež, Sarajevo, Travnik u nekoliko navrata i Vitez.

Primarijus doktor Boško Kukolj preminuo je u Sarajevu, nakon kraće bolesti i rehabilitacije. Dr. Kukolj je zasigurno legendarno ime dječije hirurgije i medicine Bosne i Hercegovine uopćeno, a stotine osoba kojima je spasio život, pomogao u liječenju i rehabilitaciji mogu to potvrditi. Osim što je ostavio neizbrisiv trag u radu Regionalne, a potom Kantonalne bolnice Zenica, pa i privatne prakse u našem gradu, dr. Kukolj je bio jedan od najaktivnijih sportskih radnika, te dugogodišnji aktivista u promociji ragbija i sporta uopće. Rođen 28. avgusta 1937. godine, preminuo je u 85. godini u Sarajevu.

Ibrahim Zukanović, nekadašnji selektor U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine i legenda nogometnog kluba Čelik, preminuo je u Tuzli nakon operacije. Zukanović je rođen u Zenici 21. decembra 1957. godine, a trinaest godina igračke karijere posvetio je zeničkom Čeliku i među tri je igrača koji su upisali najviše nastupa u crveno-crnom dresu. Zukanović je bio svojevremeno i kapiten mlade reprezentacije Jugoslavije. Sa Zeničanima je osvojio titulu prvaka Mitropa Kupa kao igrač i dva puta je uzeo Kup BiH kao trener Čelika. Vijest o smrti istaknutnog fudbalskog stručnjaka pogodila je mnoge prijatelje i saradnike Zukanovića, koji se opraštaju od nekadašnjeg trenera. (N. G.)