4.5 C
Zenica
Petak, 19 Aprila, 2024
Naslovnica Aktuelno Od vikenda kiša, najviše padavina u Krajini

Od vikenda kiša, najviše padavina u Krajini

U Bosni i Hercegovini nakon stabilnog i sunčanog vikenda, veći dio ove sedmice proteći će bez izražajnijih promjena vremenskih prilika, a iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) najavlju kišu od vikenda.

Tokom ove sedmice maksimalne temperature zraka bit će iznad 20 stepeni ne samo na jugu Hercegovine, nego i u većem dijelu sjeverne Bosne.

U kotlinama i duž riječnih toka izvjesna je magla i niska oblačnost. Nešto više oblaka moguće je u drugom dijelu radne sedmice. Kiša se očekuje prvog dana vikenda u zapadnim područjima BiH“, navode iz FHMZ-a.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 4 do 9 u Bosni, na jugu Hercegovine od 11 do 15 stepeni Celzijusa, a najviše dnevne temperature između 18 i 23, na jugu zemlje do 25 stepeni.

Meteorolozi od 24. oktobra, prema raspoloživim sinoptičkim materijalima na prostoru BiH prognoziraju kišu, pri čemu će više padavina biti na području Krajine.

Prestanak padavina i razvedravanje moguće je od srijede nakon čega se do kraja mjeseca prognozira stabilno i pretežno sunčano vrijeme“, navode iz FHMZ-a.

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između 5 i 10 u Bosni do 12 stepeni u Hercegovini. Maksimalne temperature kretaće se između 15 i 20 u Bosni do 22 stepena Celzijusa u Hercegovini.

Faktor.ba

Hide picture