Održana humanitarna akcija za Jasnu Sinanović

FOTO: Zenicainfo.ba

U Zenici je danas održana humanitarna akcija za Zeničanku Jasnu Sinanović. Neformalna grupa građana preko društvenih mreža organizovala je ovu akciju na kojoj su se prodavali kolačičići, a sav novac koji je prikupljen namijenjen je za Jasninu operaciju.

Jasna Sinanović je rođena Zeničanka, poznati glas sa radio stanica i glavni inicijator za biciklističku stazu u Zenici. Jasna ovaj put treba pomoć dobrih ljudi. Naime, njoj je prije šest godina dijagnosticiran tumor natkoljenice, nakon čega je uslijedilo više operacija u Beogradu. Na nedavnom pregledu ustanovljeno je da se bolest nažalost vratila.

Tako da smo sad opet morali pokrenuti akciju i nadam se da će sve biti kako treba. Novac je skoro pa skupljen. Samo da se zahvalim ovim putem svim Zeničanima i ljudima vani, previše je ljudi i ne mogu da imenujem sve posebno. Samo da se zahvalim, grad se posebno ovaj pokazao, čaršija se ova pokazala i zahvalio bi se svim ljudima od srca i hvala što se mojoj mami vratili osmijeh na lice“, poručio je ovom prilikom Emir Sinanović, sin Jasne Sinanović.

Emir Sinanović

Humanitarna akcija je trajala danas do 15 sati, a operacija je zakazana za 21.10. tekuće godine. Zeničani su se i ovaj put odazvali humanitarnoj akciji i još jednom pokazali i dokazali da je ovo grad koji ima široko srce za sve one kojima je pomoć potrebna. (A. S.)