U BiH narednih dana umjereno oblačno i sunčano vrijeme

U Bosni i Hercegovini danas će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove bit će magle i niskih oblaka. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U subotu, 8. oktobra bit će malo do umjereno oblačno vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle i niskih oblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni.

U BiH u nedjelju, 9. oktobra bit će malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U ponedjeljak, 10. oktobra bit će malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Krajem dana i uvečernjim satima u sjeverozapdnim i zapadnim područjima se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

FENA