Zeleni polumjesec ZDK realizovao akciju pomoći Gradskoj narodnoj kuhinji

FOTO: Zenicainfo.ba

Zeleni polumjesec Zeničko-dobojskog kantona realizovao je šestu akciju pomoći Gradskoj narodnoj kuhinji, a riječ je o 606 kilograma bravjeg mesa.

Od početka godine Zeleni polumjesec donirao je ovoj kuhinji više od četiri tone prehrambenih proizvoda i 2.400 različitih konzervi.

Svaka akcija pomoći Gradskoj narodnoj kuhinji nama je značajna, posebno u ovim teškim vremenima kada je sve manje i donatora, a jedinu pomoć smo ostvarili od Gradske uprave. Već 14. i 15. oktobra planiramo realizovati akciju prikupljanja mliječnih proizvoda, a do kraja godine i akciju prikupljanja prehrambenih artikala“, kazao je Ibrahim Hadžimuhović, predsjednik Zelenog polumjeseca ZDK.

Zeleni polumjesec od početka godine realizovao je i akcije prikupljanja pomoći za više od 130 članova koji su socijalno ugroženi, posjetili su i bolesnu djecu u Kantonalnoj bolnici Zenica kao i onu koja borave u Domu porodica, a realizovali su i druženje sa starim i iznemoglim osobama koji borave u Domu za stara lica Zenica. (B. D.)