Mjesec knjige u Gradskoj biblioteci Zenica

FOTO: Gradska biblioteka Zenica (Facebook)

Mjesec knjige, koji se obilježava tokom ovog mjeseca, jedna je od centralnih manifestacija Gradske biblioteke Zenica. Manifestacija će biti otvorena večeras promocijom knjige „Životopis Mevlane Dželaludina Rumija“ autora doktora Elvira Musića.

Organizujući  Mjesec knjige, Gradska biblioteka Zenica će upriličiti gostovanje autora različitih žanrova. Izdavačka kuća „Connectum“ predstavit će Zeničanima po dva svoja autora.

Prva od tih knjiga je u četvrtak, akademik Ferid Muhić dolazi i promoviše svoj novi roman „Putovanje u Tajan“. Promotor će biti Željko Grahovac i imamo još jednu knjigu, zbirku sabranih pjesama, jednog od najboljih naših pjesnika Huseina Haskovića, to će promovirati profesor sa fakulteta Islamskih nauka i književnik doktor Samedin Kadić“, naveo je Nermin Ormanović, direktor Gradske biblioteke Zenica.

Nermin Ormanović

Zenička izdavačka kuća „Vrijeme“ u toku manifestacije Mjesec knjige predstavit će se sa dva djela.

Knjiga „Vedran i vatrogasci“, dokumentaristički roman od Harisa Imamovića, našeg Zeničanina koji trenutno živi u Sarajevu. I ono što će biti posljednje u Mjesecu knjige, to je knjiga „Geografija nestanka“ od uvaženog doktora Emira Suljagića“.

U utorak, 11. oktobra bit će upriličena promocija knjige doktora Ibrahima Kajana „Tragom bosankih kraljeva“, a sve detaljine informacije o manifestaciji Mjesec knjige svi zainteresovani mogu pronaći na Facebook stranici Gradske biblioteke Zenica. Sve promocije bit će održane u čitaonici Centralnog odjeljenja Gradske biblioteke Zenica. (A. S.)