Parlament BiH još nije sazvao sjednicu na kojoj bi se potvrdilo ukidanje akciza na gorivo

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović objavio je informaciju kako sjednice oba doma parlamenta, na kojima bi se trebalo potvrditi ukidanje akciza, još uvijek nisu sazvane.

Posljednja informacija kada je riječ o ukidanju akciza odnosi se na 12. septembar kada je Komisija za usaglašavanje Zakona o ukidanju akciza donijela pozitivnu odluku o ovom zakonu nakon čega su predsjedavajući oba doma trebali sazvati sjednice i potvrditi odluku. Međutim, to se nije desilo.

“Provjereno – sjednica na kojoj trebamo potvrditi ukidanje akciza na gorivo još nije sazvana. Kako smo i obećali, predali smo potpise zastupnika – zahtjev za hitno sazivanje sjednica i Predstavničkog i Doma naroda. Nadam se da će razum prevladati nad bahatošću i bezosjećajnošću. Devetog marta, na prijedlog kluba SDP-a, je Predstavnički dom usvojio zakon kojim se ukidaju akcize. Umjesto da je tada posao završio i Dom naroda, razvlačen je proces da bi se danas vratili na naš tekst koji je konačno usaglašen”, rekao je Magazinović.

Poručio je kako je ovo 195. dan borbe za jeftinije gorivo.

“Ova sjednica treba da traje 10 minuta. Nema rasprave. Samo da potvrdimo odluku. Toliko valjda mogu uraditi”, zaključio je Magazinović.

Klix.ba